Serdecznie zapraszamy dzieci z rodzicami, wnuczki z dziadkami do wspólnego pierknikowania.
Podobne wydarzenia
w każdą środę (od 10.04 do 24.04.2024), godz. 18:00
Sopot,
Goyki 3 Art Inkubator
bilety 50 zł
ulgowy 50 zł
przedsprzedaż 50 zł
ulgowy 50 zł
przedsprzedaż 50 zł
w każdą sobotę (od 11.05 do 25.05.2024), godz. 11:00, 16:00
Gdańsk,
Oliwski Ratusz Kultury
Wstęp wolny
Przedział wiekowy: 8-108
Przygotujemy pachnące, pełne miodu ciasto, czarne i ostre, według starej, rodzinnej receptury babci Gertrudy. Będziemy piec i dekorować, ale nie zwyczajne pierniki. Najpierw każdy z uczestników spotkania zaprojektuje swój piernik, który będzie układanką, obrazem, puzzlową wycinanką.
Do dyspozycji gości będą wszystkie niezbędne do przygotowania ciasta składniki, do jego upieczenia i udekorowania. "Kuchnia Piernikowa" będzie wyposażona w elektryczne piekarniki, blaszki, stolnice, miski i wszystkie niezbędne sprzęty, na stole będą czekały kolorowe lukry i bakalie, będzie również wersja dla diabetyków.
Każdy będzie mógł zabrać swoją pachnącą układankę do domu, pod warunkiem, że jej wcześniej nie zje. Ponadto Basia będzie dzielić się swoją wiedzą na temat przypraw, które będziemy używać w trakcie pieczenia.
Bardzo prosimy o potwierdzenie swojego uczestnictwa wcześniejszym zapisem. Ilość miejsc ograniczona.
Organizacja i prowadzenie: Basia Kruszewska i Aurora Lubos
Projekt realizowany i dofinansowany w ramach programu
"Otwarty IKM"
Przygotujemy pachnące, pełne miodu ciasto, czarne i ostre, według starej, rodzinnej receptury babci Gertrudy. Będziemy piec i dekorować, ale nie zwyczajne pierniki. Najpierw każdy z uczestników spotkania zaprojektuje swój piernik, który będzie układanką, obrazem, puzzlową wycinanką.
Do dyspozycji gości będą wszystkie niezbędne do przygotowania ciasta składniki, do jego upieczenia i udekorowania. "Kuchnia Piernikowa" będzie wyposażona w elektryczne piekarniki, blaszki, stolnice, miski i wszystkie niezbędne sprzęty, na stole będą czekały kolorowe lukry i bakalie, będzie również wersja dla diabetyków.
Każdy będzie mógł zabrać swoją pachnącą układankę do domu, pod warunkiem, że jej wcześniej nie zje. Ponadto Basia będzie dzielić się swoją wiedzą na temat przypraw, które będziemy używać w trakcie pieczenia.
Bardzo prosimy o potwierdzenie swojego uczestnictwa wcześniejszym zapisem. Ilość miejsc ograniczona.
Organizacja i prowadzenie: Basia Kruszewska i Aurora Lubos
Projekt realizowany i dofinansowany w ramach programu
"Otwarty IKM"